<< Januar 2018 >>

Flot DM til Kalundborg roere

news: dmguld2010.jpg

Vi var med i 2 åres inrigger, hvor vores Aleksander Hansen og Bjarke Christensen med Styrmand Knud Nielsen vandt DM guldet efter en intens kamp med DSR som skulle blive udkæmpet både før og under løbet.

Vores gamle darling Lisbet Jakobsen gjorde det hun før har gjort sammen med Bagsværd. Hun nuppede DM guldet i dobbeltsculler sammen med makkeren Mia Espersen.  Hun var også med på en dobbeltfirer, hvor det var lige ved og næsten for Bagsværd. Her blev det til en flot sølvmedalje, hvor Kvik roklub fik revanche for dobbeltscullerløbet.

Vores unge roer Mike var også med men her gik mindre godt og han måtte se sig slået ned på en femte plads i et stærkt felt i singlesculler for junior A.

Angående vores guldkamp som også blev kæmpet uden for banen, så skyldes det at dommerne blev stærkt involveret i kampens hede. Af uvise grunde var det kommet dommerne for øre, at bådens anmeldte styrmand Lis Bay tidligere i år har været tilmeldt et løb for Tissø Roklub. Hun var dog aldrig andet end tilmeldt og blev frameldt igen før løbet. Kalundborg havde tolket reglerne til at man ikke må have roet for andre klubber i sæsonen. Da Lis Bay er medlem i begge klubber regnede vi derfor ikke med at det var noget problem. Men problemet var der og Kalundborg måtte skifte styrmand i 11. time til Knud Nielsen som ligeledes er medlem i både Kalundborg og Tissø Roklub. Bjarke Christensen er i øvrigt også dobbeltmedlem men har roet for Kalundborg i hele sæsonen, så her var der ikke noget problem. Men vores båd kom på vandet og båden enten fik eller var ved at få en advarsel mere for ikke at ro med spidsbold. Noget man normalt ikke tænker på i inriggere, da disse både ikke er bygget til at have en sådan monteret, da konstruktionen i princippet gør den overflødig. Men kaproningsreglementet siger at den skal være der. Det gjorde at dommerne drøftede om båden skulle diskes. Det blev den heldigvis ikke og de to efterhånden noget stressede roere kunne med deres akutte reserve styrmand slå rivalerne gennem hele sæsonen fra DSR som måtte se sig henvist til sølvet.

Det at roere er medlemmer i Kalundborg og Tissø skyldes simpelthen at klubberne for flere år siden er blevet enige om en gensidig aftale, hvor klubbens medlemmer må ro så meget som de vil hos hinanden. I aftalen ligger også at en Tissø Roer ekan være registreret som rigtige medlemmer i Kalundborg og omvendt, hvis behovet og ønsket er der, uden at det udløser dobbelt kontingent. Kontingentet betales altid til ens oprindelige klub.