<< Januar 2018 >>

Sæson 2010 er slut og standeren er kommet ned.

Tak for sæsonen.

Det har været en god en af slagsen fordi den har budt på masser af glade medlemmer i Kalundborg Roklub, som har hygget sig i en god stemning med større aktivitet end sidste år.

Meget mere har været godt og det kommer jeg tilbage til efter årets få kedeligt ting. På trods af den større aktivitet, så er vi faktisk ca. 10 medlemmer færre end på samme tid sidste år. Nu har vi 119.

Vi har haft svært ved at holde på de mange nye havkajakroere, som startede sidste år. Vi har også mistet nogle unge. Især det sidste har haft større betydning, i det Mathias og jeg sammen med bestyrelsen har besluttet at nedlægge ungdomsroningen, indtil behovet en dag kommer tilbage eller måske skabes igen. De unge vi har, har måttet tage til takke med almindelig fællesroning som alle andre medlemmer.

Selvom medlemstilbagegangen på ingen måde er alarmerende, så vil bestyrelsen gerne gøre noget ved det. Vi vil afholde en medlemsworkshop søndag d. 23. januar. På workshoppen skal vi arbejde med, hvor medlemmerne ønsker klubben skal være om 3 år. Vi håber med det at kunne hæve engagementet til nye højder, samt at styrke fællesskabet.

Lige nu går det super godt på flere fronter og måske skal vi bare bygge videre på det. Der er virkelig gang i havkajakroningen. De flittige roere fortsætter endda aktiviteterne ud over vinteren med kajakbyggekursus med 12 deltagere og fast vinterroning hver lørdag. Også inrigger roning har fået et tiltrængt boost i år, hvor aktivtetsniveauet er steget meget. Både blandt morgenroerene, som har haft deres længste og bedste sæson i flere år. Men også hos aftensroerne, som har været stabilt aktive både onsdag og lørdag helt til standerstrygningen.

Vores kaproere har også gjort det super. Vi fik sølv i DM langdistance turneringen. Vi fik guld til DM i 2 åres inrigger og sluttede inrigger sæsonen ved at vinde den præstigefulde Karlebo Marathon på Øresund. De unge eller efterhånden kun yngre kaproere har også gjort det godt. Lisbet har cementeret sig på det danske landshold i senior klassen ved at deltage i både worldcup, EM og VM. Rigtig rigtig flot og det bliver spændende at følge hende frem imod OL i 2012. Vores stadig unge Mike var af sted til junior VM også uden medaljer, men rigtig flot at han blev udtaget. Der er helt sikkert også mere i vente fra Mike.

Nu starter vintersæsonen som ud over kajakbyg og fast vinterroning byder på meget andet. Polokajak på tirsdag kl. 16.30 i svømmehallen. Vi har bådklargøring, som i år vil være fast koblet til ergometertræning og fællesspisning på onsdage.

Jeg har kigget lidt på statistik med de nye muligheder som vores nye elektroniske logbog byder på. Vi har roet 23983 eksklusive Lisbets km. Et par tusinde mere end sidste år. Den båd vi har roet mest i er vores 2 åres inrigger Vester og på anden pladsen kommer den anden 2 åres inrigger Kalundborg. På tredje pladsen finder vi en havkajak. En del af km forbedringen kommer fra oktober måned alene, hvor vi kom helt op på 1808 km, hvilket næsten var lige så meget som i september. Vores mest aktive måneder har været juni og august med næsten 5000 km i begge måneder. August blev topscoreren. Hvis man kigger på bådtyper så roes der meget mere forlæns end baglæns. I de tre baglæns typer roede vi i inrigger 12074 km, i outrigger 4313 km og 1708 km i gig. I kajakker roede vi totalt set 4313km.

Følgende personer fik årer.

Guld:

Mike Christensen 2605 km

Sølv:

Kåre Mattesen 1124

Aleksander Hansen 1017

Bjarke Christensen 996

Pernille Jørgensen 873

Bo Brodersen 868

Lars Modin 820

Lars Nielsen 800

Også fiduspokalen blev uddelt. Denne gang til Anne Marie Høi som tak for hendes hyggeskabende initiativer i klubben og specielt madklubben, som hun efter nu en del år stadig holder flot i gang.