<< Februar 2018 >>

NM udtagelse og god regatta start

Kalundborg Roklub har fået udtaget en af vores dygtige unge roere til de Nordiske Mesterskaber i Stockholm d. 6. – 7. Juni af junior landstræneren. Det er vores store talent Casper Villadsen. Casper er sidste års junior roer hvilket vil sige at han fylder 18 i indeværende år. Til de nordiske mesterskaber vil han repræsentere Danmark i bådtypen otter med følgende besætning:

JM8+
Frederik Secher – Bagsværd Roklub
Frederic Maigaard – Bagsværd Roklub
Thorbjørn Patscheider – Silkeborg Roklub
Matthias Brix – Nordslesvigsk Roklub
Emil Hjorth Espensen – Silkeborg Roklub
Jacob Søby Pedersen – Silkeborg Roklub
Oscar Petersen – Bagsværd Roklub
Casper Villadsen – Kalundborg Roklub
Cox: NN – Bagsværd Roklub
Træner: Jacob Jensen

Udtagelsen er kommet efter sidste weekends første store danske ro regatta for kortbane på Bagsværd sø Copenhagen Regatta. Casper roede her i sin firer som arbejder frem imod en VM udtagelse. Hans hold vandt i fin stil foran den konkurrerende både fra det jyske talencenter med ca. 10 sekunder. Otteren består i øvrigt af de to firer mandskaber som dyster om VM udtagelsen. Landstræneren har med andre ord valgt at sætte de to mandskaber sammen til de Nordiske Mesterskaber.

Til Copenhagen regatta var også andre kendte Kalundborg Roere i kamp. For vores andet store talen Mike Christensen gik det mindre godt. Han junior VM satsning blev simpelthen opløst, for at satse nyt. Hans dobbeltfirer fungerede simpelthen ikke sammen og de måtte se sig slået med næsten 30 sekunder af deres konkurrerende VM udtagelses båd. Roere og træner var simpelt derfor enige om at satse nyt. Måske bliver det en dobbeltsculler med Mike.

Vores gamle kending Lisbet vandt en flot sejr i dobbeltsculler. Det bliver spændende at se om hun skal til VM igen i år for at forsvare de danske farver. Det er der i hvert fald et stort håb om.

Jonas Fich som er blevet senior B roer kæmper en kamp for overhovedet at beholde sin plads på sin firer. Intet er afgjort endnu. Roerne var mest oppe imod dem selv i løbet, da de var chanceløse over for blandt anden den velkendte guldfirer. Til sammenligning var Jonas’s båd 12 sekunder efter guldfireren over stregen. Det er faktisk ikke meget, når man tænker på at Jonas blandt andet kun lige er rykket op som senior B roer. Spændende om han trækker det længste strå med en plads på en båd, hvortil der tilsyneladende er flere gode kandidater.

Til regattaen havde vi også andre nye folk med. Vores unge Henrik Mejlstrøm forsøgte sig i singlesculler junior A, hvor det blev til sidstepladser begge dage. Det har Henrik prøvet før og det slår ham heldigvis ikke ud. På resultaterne kan man nemlig se at Henrik nu  kan følge med feltet op af banen, sådan at det begynder at blive sjovt. I dobbeltsculler forsøgte Troels Madsen og Allan Freulich sig for første gang i dobbeltsculler. Det gik rigtig fint og det blev til en flot tredjeplads lørdag. Om Søndagen blev de til en fjerdeplads i en duel med klubbens egen Mike, som blev testet i dobbeltsculler efter opløsningen lørdag af hans VM firer.

Også klubbens ergometer veteran VM sølvvinder forsøgte sig for første gang på vandet. Det slap han rigtig flot fra og overraskede de øvrige i veteranfeltet med at gå direkte ind på en første plads lørdag. Flot gået af Leif.