<< Februar 2018 >>

Danish Open i Coastal

Jeg stillede op i 1X, der var i alt 3 både tilmeldt. Her skulle jeg endnu engang prøve kræfter mod 1 af verdens bedste - Peter Berg fra Sverige. Han har tidligere givet mig alvorlige klø og det gjorde han da også denne gang. Vinden var 5 m/s fra SØ, den værste vind man kan få på Øresund. Det betyder sidebølger stort set hele vejen. Selvom bølgerne var af moderat størrelse, var dette nok til, at jeg ikke kunne få fart i båden. Teknisk er jeg ganske enkelt ikke god nok i bølger. Beter Berg laver langt færre tekniske fejl end jeg, og han trak stille og roligt fra, uden jeg kunne stille noget op. Da jeg har en lille skade i ribbene slækkede jeg på trykket halvvejs for ikke at gøre skaden værre end nødvendigt. Jeg kunne alligevel ikke vinde. Så Peter Berg fik nemt spil og vandt med 2 minutter. Jeg blev nummer 2 med 3-4 minutter ned til den sidste konkurrent.

Lene og Jeg stillede op i herrernes dobbelt sculler, da der ikke var udskrevet løb for mix hold. Løbet var stævnets største med i alt 10 både til start. Og hold da op et løb. Vinden var løjet af da vi startede.

10 både susede ned mod første bøje. Lene og jeg har ikke kræfter til at starte lige så hurtigt som mændene, så vi lå ca. 1 bådlængde efter. Efter de første starttag var overstået begyndte vi at hale ind på mændene, med en masse styring til følge for at undgå sammenstød.

10 både skulle dermed samtiig rundt om første bøje. Det endte med et kæmpe sammenstød og flere både lå helt stille. Men da vi var ca. 1 bådlængde efter, kunne vi stille og roligt styre uden om det hele og kom dermed op på 3. pladsen.

3. pladsen holdt vi længe, men det begyndte at blæse op og med bølgerne kom der tekniske fejl. HelsingborgII kom stille og roligt tættere på. Vi kunne holde dem væk når vi ikke lavede fejl, men hver gang vi lavede en fejl sneg de sig tættere på. Ved 3. vendebøje lave vi en styrefejl, HelsingborgII kom foran og der blev de.

Så skulle der kæmpes mod Lyngby. Det blev en kamp at vinde vendingen ved de sidste 4 vendebøjer. I Coastal kan der vindes meget omkring vendingerne. Det endte med vi holdt vel et øjeblik for at lade Lyngby overhale os. Dermed kunne vi placere os bedre ved sidste vendebøje. Lyngby fik torpederet bøjen, skubbede den over i os, for derefter at ramme os (for anden gang i øvrigt).

Da vi kom fri af bøjen, var DSR kommet meget tæt på, så spurten stod mellem os og DSR. Her trak vi fra DSR og kom ind på en fornem 4. plads.

Sikke en kaproning. Den indenhold alt hvad en god kaproning skal indeholde. Kamp, dramatik, spurter og tætte opløb og kampe. Det var rigtigt fedt at opleve.

En 4. plads blandt herrerne er for os et rigtigt godt resultat. Skal vi blive bedre, skal vi til næste år ud at træne i bølgerne. Det er her vi taber farten.