<< Oktober 2017 >>

07/01/2015 15:21
Mandag formiddag kl ca 10 kommer jeg med nogle elever og ergometer spinner/optager træningslokalet.

Vedtægter forklaret del 2.

Det helt store formål med vedtægtændringerne er, at lægge beslutningskompetancen ud til medlemmerne. Ansvar fjernes fra bestyrelsen og lægges ud udvalg.

BESTYRELSE: Hovedopgaver er, at sikre klubbens forhold er ok (forsikringer etc.), arbejde med strategi, økonomiopfølgning, investeringsopfølgning, sikre aktiviteter passer til opstillede mål og den overordnede strategi, repræsentere klubben udadtil og sikre at klubbens/forbunds regler og vedtægter følges samt gældende lovgivning følges. Vedtægtsændringer skal sikre, at bestyrelsen har tid til dette arbejde og at den ikke drukner i den daglige drift.

Det er tænkt bestyrelsen holder 4 møder årligt, hvor der udarbejdes kvartalregnskab, informeres om udvalgsarbejdet, følges op på investeringsplan, tager stilling til evt. forhold udvalgene eller bestyrelsen selv har bragt op.

ÅRLIGT MEDLEMSMØDE: Her spørges alle interesserede medlemmer til deres ideer og drømme med roklubben. Hvor skal vi hen, hvad skal vi udvikle. Hvad skal der investeres i. Ud fra dette møde laves følgende:

Strategi for de forskellige aktiviteter. Strategien giver udgangspunkt i de mål, udvalgende skal arbejde med.

Ud fra strategien og målene udarbejdes en investeringsplan. Intentionen er, at alle medlemmer kan se hvad der er i støbeskeen og hvornår hvilke investeringer foretages.

UDVALG: I udvalgene ligger driften af klubben.

Ro- og kajakudvalget vil have et budget, hvor de selv skal sørge for vedligehold og småindkøb af materiel.
Der ligger i udvalget alt hvad vedrører driften. Materialeansvar, sikkerhed, instruktion, daglig roning osv. Der udarbejdes fondsansøgninger i samarbejde med bestyrelse ift. investeringsplanen.
Formanden for ro- og kajakudvalgene vil sidde i bestyrelsen.
Alle medlemmer der er interesserede kan deltage i møderne og alle har stemme- og taleret.
Ansvar og opgaver vil blive beskrevet i et kommisorium, så der ikke er tvivl om, hvilke rammer udvalgene har.

Der kan nedsættes mange andre udvalg, både faste og ad hoc udvalg. Udvalgene kan have have budgetansvar hvis relevant og det kan være, at medlemmer fra bestyrelsen deltager heri, men det er også muligt medlemmer fra bestyrelsen ikke deltager. De vil alle skulle have et skriftligt kommisorium, for at sikre klare rammer for arbejdet i udvalgene.

Det er bestyrelsen eller generalforsamlingen der nedsætter udvalg. Man kan således ikke selv lave et udvalg.

Det er svært at forklare det hele på skrift, det er nok bedre at møde op den 11. januar, så der er mulighed for at stille spørgsmål og få forklaringerne.

Hele intentionen er, at medlemmerne driver klubben og dens udvikling i den retning, de nu mener den skal. Og at bestyrelsen får ro og tid til at tage sig af det overordnede arbejde.